Warning: Use of undefined constant EDD_PLUGIN_FILE - assumed 'EDD_PLUGIN_FILE' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /homepages/40/d392253721/htdocs/blog/wp-content/plugins/font-uploader/font-uploader-free.php on line 59

Warning: Use of undefined constant ‘WP_AUTO_UPDATE_CORE’ - assumed '‘WP_AUTO_UPDATE_CORE’' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /homepages/40/d392253721/htdocs/blog/wp-config.php on line 92
SUPERALIMENTS – L’Alga ESPIRULINA | CEMU | Blog

SUPERALIMENTS – L’Alga ESPIRULINA

  • abr 12 / 2016
  • 0
Centre Mèdic Utset

SUPERALIMENTS – L’Alga ESPIRULINA

Per Núria Vélez  

  smoothieAMB SPIRULINA

Aquest és un altre dels SUPERFOODS que podem utilitzar per a complementar una alimentació saludable, enriquint-la així en nutrients i substàncies que ens ajuden a cuidar la nostra salut.

QUÈ ÉS?

 L’ ESPIRULINA és una alga caracteritzada per el seu color verd- blavós, gràcies a que és rica en pigments com la CLOROFIL·LA. El seu nom popular li ve dels  filaments helicoïdals que li donen forma.

PROPIETATS:

Destaca per el seu elevat contingut en PROTEÏNA VEGETAL DE BONA QUALITAT, PROVITAMINA A, (β-carotè), i minerals com el FERRO, CALCI, FÒSFOR i POTASSI.

BENEFICIS:

Se n’està estudiant la seva acció com a substància ANTIOXIDANT I ANTIINFLAMATÒRIA, IMMUNOMODULADORA (de regulació del sistema immunitari), i és un aliment molt adient per a enriquir les dietes de persones amb necessitats incrementades com els ESPORTISTES.

També s’estudia el seu paper en la millora de la salut CARDIOVASCULAR, mitjançant la disminució dels nivells de colesterol i triglicèrids, en la REGULACIÓ DELS NIVELLS DE GLUCÈMIA i com a coadjuvant per a la pèrdua de pes en L’OBESITAT.

COM PRENDRE-LA:

La FDA ( Food Drug Administration ) dels EUA reconeix la espirulina com a  suplement alimentari segur  i recomana una dosi de entre 3-10g/ dia.

El més comú és afegir  l’espirulina EN POLS als anomenats “SUCS VERDS”,  tot i que hi ha receptes de sopa i fins i tot truita que l’inclouen. També podem prendre-la en forma de COMPRIMITS.

NO poden prendre-la persones amb malalties AUTOIMMUNES, o que prenen medicació IMMUNOSUPRESSORA. Tampoc les persones amb FENILCETONÚRIA ni dones embarassades o en període de lactància.

 Si vols ampliar aquesta informació fes clik:

http://www.cemu.cat/superfoods/espirulina.html

 

 

 

Deixa un comentari